maanantai 8. syyskuuta 2014

Kasviskaalikääryleet.



...jatkoa aikaisemmille jutuille...

Ulkoilun jälkeen alkoi nälkä kurnimaan
joten porukalla kokkailemaan.
Kaali on meidän kaikkien lempparia, 
tänään siis lautasille päätyisi kasviskaalikääryleitä.
Kukaan meistä ei ole valmistanut näitä aikaisemmin ja
suuritöisiksikin näitä pelotellaan, mutta päätimme ottaa haasteen vastaan ja tuumasta toimeen!



Kasviskaalikääryleet (18 kpl)

n. 2 kg keräkaali
vettä
suolaa

Täyte:

2 rkl öljyä
3 ½ dl kaalisilppua (kaalin keskiosasta)
1 iso porkkana
1 dl puuroriisiä
100 g mukulaselleriä ohuena raasteena
1 luomu kasvisliemikuutio
½ - 1 dl tummaa soijarouhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria
useampi kierros mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta persiljaa
5 - 6 dl vettä

Liemi:
3 - 4 rkl siirappia
1dl vettä
50 g voita



Ohjeen bongasin täältä:



1. Koverra kaalista kanta irti (jolloin lehdet käytännössä ovat valmiiksi irrallaan toisistaan) ja keitä kokonaista kaalia suolalla maustetussa vedessä 10 - 15 minuuttia. Nostele päällimmäisiä, pehmenneitä lehtiä vedestä lauatselle ja jatka keittämistä. Nostele kaalinlehtiä pois sitä mukaan, kun ne pehmenevät (yht. 20 lehteä). Nosta  loppu kaali jäähtymään ja hienonna siitä 3½ dl kaalisilppua täytettä varten.








Taustamusana soi tänään Dingo.

Tavallisen siirapin sijaan kaapista löytyi vaahterasiirappia joten sillä mentiin. Sopi hyvin sekin. 


2. Lorauta pannulle öljyä ja laita pannulle kuullottumaan raastettu porkkana, hienonnettu kaali ja raastettu selleri. Kuullottele viitisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon puuroriisi, soijarouhe, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut täytteestä. (Tarkkaile, ettei täyte kuivu, eli lisää vettä tarvittaessa).




Lisäsimme ohjeeseen 4 valkosipulinkynttä. Toimi!




4. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Kääri kääryleet rullalle ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.





5. Kuumenna kattilassa liemen ainekset. Valele noin puolet liemestä kääryleille ja  nosta kääryleet uuniin.
6. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja sen jälkeen 200 asteessa 45 minuuttia. Vartin jälkeen valele loppu liemi kääryleille. Taas vartin kuluttua ota pelti uunista ja valuta lientä niin, että saat taas valeltua sillä kääryleet. Toista vielä kerran, pari paiston aikana ja vielä kerran, kun otat kääryleet lopullisesti pois uunista.


Vaivan arvoista: kääryleistä tuli herkullisia! Kylkeen Mummun tekemää puolukkahilloa. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti