sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Vyöryen kotiin.


Mummun nimppareita juhlittiin sunnuntaina. 
Hippaloista saa aina vyöryä kotiin 
eikä tarvitse taas syödä ainakaan viikkoon.
Menossa mukana Saija, Vanttu, Nooa, Jari, Mumpsi, Tiina, Mea, Ritva & Vaari.


 Ihan ensin kävin Otson kanssa metsälenkillä.




 Muiskuja & rapsuja välillä. Me tykätään tästä.





Hän nauttii. 




 Ja taas mennään.





 Saija yritti sillä aikaa (paino sanalla yritti) koota palapeliä.




Pojat auttoivat pulassa.





 Kuin kaksi marjaa.





Kaverikuva.




Mummu oli leiponut taas hirmuisesti kaikkia herkkuja. 
Tässä Brookies. Brownien & cookien sekoitus ja tavallaan mutakakku. Aikamoinen elämys. Vei kielen mennessään.



Brookies resepti tässä:




12–16 kpl
Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
(Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä)

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.
Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.
Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.
Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.



Tässä valkosuklaakakkua.

Mehua & kasvispiirakkaa.

Vietiin lahjus.

Isoisoisäni tekemä heppa vuodelta 1959.


Saijan, Vaarin & Jarin kanssa katsoimme vielä Ruotsi-Kanada jääkiekkomatsin, jonka jälkeen huristelimme kotia kohti. Huomenna alkaa arki ja koulu ja työt...
Luvassa onneksi kevättä ilmassa. Sitä kohti. :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti