maanantai 23. syyskuuta 2013

Kun elämä antaa sinulle sitruunoita...


Yhtenä perjantaina tässä lähiaikoina kun odottelin Mattia Helsingistä Porin kotiin, kokkailin iltapalaksi meille sitruunaista kukkakaalikeittoa. Sitruuna tuntuu olevan meikäläisillä tämän syksyn hittijuttu, koska jälleen osui ja upposi ja oli älyttömän hyvää!




Reseptin löysin ChocoChillin blogista, tuolta ---> http://chocochili.net/2013/07/sitruunainen-kukkakaalikeitto/

Jos meinaat kokeilla (suosittelen!), tähän herkkuun tarvitset: 

(3-4 annosta, itse teen tosin aina tuplat ellen triplat, koska tykkään lämmitellä safkoja myös parina seuraavana päivänä, ja usein käy myös niin, että ruoka on maustunut vain entistä paremmaksi!)


n.700g kukkakaalia
1 sipuli
oliiviöljyä
kasvislientä
1 tl meiramia
1 tlk valkoisia papuja
2 dl kermaa (alkuperäisessä kaurakermaa, mutta käytin tavallista....)
1 pienen sitruunan raastettu kuori
1 pienen sitruunan mehu
suolaa & pippuria



Kuva dailypicksandflicks.com


 Paloittele kukkakaali. Silppua sipulit.

 Kuullota sipuleita kattilan pohjalla oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää kukkakaalinpalat ja kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kunnes kukkakaali on pehmennyt.

 Lisää pavut ja meirami ja anna vielä kiehahtaa.

 Soseuta keitto. Lisää joukkoon kaurakerma, sitruunan kuori ja sitruunan mehu (laita ensin puolikas ja tarkista maku). Anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.






Ruoanlaitto musiikkina soi läppäriltä PMMP -soittolista.









Blenderin sain joskus vuonna -98 synttärilahjaksi kun kovasti toivoin; ajatuksena valmistaa paljon herkullisia smoothieita...No, niitä ei tullut koskaan juurikaan tehtyä, mutta monia muita juttuja kyllä ja toimii loistavasti edelleen.

Tämän muotovalion kattilan löysin pölyttymästä Mummulan verstaasta. Pelastin parempaan käyttöön.






...ruoan jälkeen tyytyväisinä köllöttelemään Murun kanssa soffalle kynttilänvaloon...




Kuva viker.blogspot.com






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti