perjantai 1. maaliskuuta 2013

Iltapalaa.


Iltapalaksi eilen kokkailimme papupihvejä, salaattia sekä vuohenjuustokermaperunoita. Jälkimmäisen noukimme ostoskoriin suoraan pakastealtaasta, mutta ensimmäiset teimme ihan itse. Monien kokeilujen jälkeen, yhäkään emme saanet piffejä pysymään hyvin koossa, mutta hyvältä ne maistuivat. Harjoitus tekee mestarin, ja ehkä jo seuraavat ovat valioyksilöitä.





Edellisen kuvan taustalla vilahtaa vanha omenainen kakkukupu. Löytö kirppikseltä.






Papupihvien resepti tässä:

1 tlk (400 g) mieleisiäsi säilykepapuja (me käytimme taas niitä hyväksi todettuja mustapapuja)
1 sipuli
1 porkkana
1 dl kikherne- tai soijajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1–2 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus cayennepippuria
1 muna

Paistamiseen öljyä ja voita


1. Valuta pavut ja murskaa ne haarukalla. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

2. Sekoita papumurska kikhernejauhojen ja vehnäjauhojen kanssa. Mausta suolalla, chilikastikkeella ja cayennepippurilla. Lisää porkkanaraaste, sipulisilppu ja muna. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

3. Kuumenna öljyä ja voita lettupannun koloissa. Nostele pari ruokalusikallista taikinaa pannun koloihin ja painele pinta tasaiseksi. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja pysyvät hyvin kasassa.





Pitkästä aikaa kaivoin kaappini kätköistä eilen päälleni tämän ihanan mekon, jonka olen vuosia sitten saanut Santulta, joka oli löytänyt sen aikoinaan kirppikseltä. Juuri muutama päivä sitten sain taas häneltä sähköpostin: Moi!Otin kirppispöydän (kevättä ilmassa) ja tulit mieleeni tästä vintagemekosta (kokoa 38) ja näistä retro karhutennareista (kokoa 37,5).
Laitanko jemmaan?
Liitteenä oli kuvia hykerryttävistä löydöistä. Laittoi jemmaan. Ihana Santtu. :)









Perjantai-illan musiikkina toimi Ramones:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti