sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pala Tallinnaa Osa 1.


Torstaina kello pärähti vaativasti soimaan 3.45. Ei ollut ihmisen aika herätä, peiton alla ihanan lämmintä, mutta varaamamme Tallinnan matka sai nousemaan. Bussi ja laiva odotti. Matkaan siis. Giddy up!


Silmät ristissä.

Pommin jäljiltä. Kuten aina.


Minulta on toivottu enemmän juttuja tyylistäni ja vaatteistani. Kyllä. Uskokaa tai älkää. Itsekin olen vähän yllättynyt. "Tyylini" on sekamelska kaikkea kirppareilta ketjuihin, Mummulan vintiltä Pariisiin. Yritin kuitenkin reippaasti lähteä tekemään juttua siitä, mitä vaatteita ja miksi ottaisin reissuun mukaan. Sain otettua ainoastaan kuvan räjähtäneestä vaatekaapistani. Huokaus. Ehkä vielä joskus. Jos ei juttu lähde, niin ei lähde ja nyt ei selvästikään lähtenyt. Vaatteet on mulle hankala ja ei-niin-innostava aihe. Fiilispohjalta päälleni valikoituu mitä milloinkin. Nykyään suurinpana vaikutteena niiden mukavuus. Vanhuus ei tule yksin: ;)



Matkalaukkuni. Kiertänyt monet reissut matkassa. Löysin tämän aarteen Mummulan vintiltä. Mitäköhän juttuja sillä olisi kerrottavana?


Matkamme tarkoitus pähkinänkuoressa oli mennä minne tuuli kuljettaa ja milloin siltä tuntuisi. Varteenotettavana vaihtoehtona oli jopa linnottautua pelkästään hotellihuoneeseemme hotelli Metropoliin. Ihan ok hotellimme (halpa, siisti, perus, aamupala ok.) sijaitsi aivan sataman vieressä ja kaikkien palveluiden lähellä. Kätevää. Lisätietoa hotellistamme täältä. http://www.metropol.ee/index.php?lang=fin



Menomatka meni sen verran möttöksissä, etten huomannut ottaa edes kuvia. Tässä kuitenkin ollaan jo perillä Tallinnassa.

Kaduilla saattoi törmätä hienoihin seiniin maalattuihin kuviin.

Mainoksia Tallinnan vanhassakaupungissa


Nälkä. African kitcheniä etsimässä. Löytyi!

Tyytyväinen asiakas numero 1.


Ensimmäinen ruokapaikkamme African kitchen oli tunnelmaltaan ihanan rento, jossa ruoka, hinnat, tunnelma, musiikki ja palvelu olivat kohdillaan.  Kasvisruokavaihtoehtoja listalta löytyi useita , ja ne maut, NE JUMALAISET MAUT veivät kielen mennessään! Suosittelemme! <3 Ravintola on hyväksi havaittu myös eläinoikeusfoorumilla.  http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/

Lisää tietoa paikasta löydät täältä:  http://www.africankitchen.ee/






Tyytyväinen asiakas numero 2.

Tallinnan vanhakaupunki oli älyttömän kaunis.

Ruokia sulattelemassa kävelyllä.

Hengailua puussa.





Jälkkäribisseille suuntasimme Hell Hunttiin. Paikan Matti oli bongannut Punk in Finland - sivuilta. Baarista lisätietoa tuolta http://www.hellhunt.ee/est/pealeht. Paikka saa meiltä pisteitä erityisen laajasta juomavalikoimastaan. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet. Ulkoapäin ikkunasta tiiraillessamme paikka näytti ensin hieman liian jännittävältä piikkilankalamppuineen, mutta sisälle uskaltauduttuamme totesimme paikan hyvin pian yhtä rennoksi ja kivaksi kuin mikä tahansa "normaali" pubi.



Hell Huntin sisustusta.



Kuvia reissusta kertyi niin paljon, että suosiolla teen jaon kahteen. Mitä sitten tapahtui, siitä kuulette siis ensikerralla.


Matkajuttubiisiksi Lisa Loebin "Stay". 90-luvun hitit soivat hotellissamme taukoamatta. Nostalgiaa?











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti