perjantai 25. tammikuuta 2013

Perjantai pinaatilla maustettuna.

Perjantai. Viikonlopuksi saadaan kylään Japa Helsingistä. Jee! Viimeksi hänen kyläillessään meillä teimme vuohenjuusto-punajuurilasagnea (muistamatta, että J ei pidä yhtään vuohenjuustosta...oh well, urhoollisesti ja kohteliaasti se söi. :) ) Tällä kertaa ajattelin loihtia pöytään jälleen lasagnea, mutta eri täytteillä. Varsinaista reseptiä ei ole, vaan sävellän sen mukaan miltä tuntuu. Oikaisen sieltä mistä ei saisi, ja taas saatan viilailla pilkkuja kohdissa missä ei tarvitsisi, mutta kukin tyylillään.



Aloitin pilkkomalla kaksi kynttä valkosipulia. Sitä on pakko olla. Aina. Kaikkialla. Paljon. Tällä kertaa kuitenkin vain kaksi kynttä, sillä...



... Salsa Mediterranean kastikkeessa on myös mukana paljon vahvoja makuja.



Edellisten lisäksi valkosipulia löytyi myös toisessa tomaattikastikkeessa, jota meni ensimmäisen joukkoon 2 prk. Näihin kastikkeisiin lisäsin soijarouhetta, sekoitin ja annoin hetken imeytyä, taas lisäsin soijarouhetta kunnes kastikkeesta tuli  sopivaa. Pilkotut valkosipulit sekoitin joukkoon raakana, ja kaiken kukkuraksi lisäsin joukkoon hyppysellisen intiaanisokeria. Ai mikä inkkarisokeri? Lisää tietoa mm. täällä http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=90




Jätin kastikkeen muhimaan. Sillä aikaa pilkoin paketillisen Patros-fetaa...






...ja sulatin pakastepinaattipussin, jota maustoin lorauksella soijakastiketta.

Voitelin vuoan ja aloin kerroksittain latomaan aineksia. Ensin tomaatti-soijarouhekastiketta, päälle pinaattia, fetaa sekä raejuustoa, joiden päälle täysjyvälasagnelevyjä. Sama uusiksi kunnes vuoka oli kutakuinkin täynnä. Lopuksi kaadoin kaikkien päälle vielä kasvisruokakermaa johon sekoitin vähän mustapippuria, ja tämän päälle juustoraastetta. Voilà!




Kaikki komeus uuniin ja jännäämään miltä maistuu ja uskaltaakohan  Japa tulla meille enää koskaan kylään joutuessaa aina koekaniiniksi?











Uskaltaa se. Oli hyvää. Suosittelemme! :)










1 kommentti: