tiistai 11. joulukuuta 2012

Onnea on...

..saada isäntä vihdoin takaisin kotiin reissultaan. Emme ole tainneet olla näin kauaa erossa koko yhdessäolomme aikana. Muutama päivä meni ensin totutellessa Nooan kanssa kaksin oloon, mutta aika meni loppujen lopuksi nopsaan & ystävien avulla siitäkin selvittiin mukavasti. Nooakin alkoi kyllä jo viimeisinä päivinä olla levoton: "Ihan tyhmää tulla kotiin kunnei ole Matson höpöilemässä." En ottanut henkilökohtaisesti, mutta tottahan se on: En ole yhtä viihdyttävää seuraa kuin reissussa ollut puolisko. Illalla kuitenkin odotus päättyi, kun Matti rinkkoineen saapui kotiin. Tuliaisia oli, tottakai, mutta ihaninta oli halata ja rutistaa ja pussata ikävät pois. Pystyy taas hengittämään kevyemmin, ja kaikki on taas niinkuin pitääkin. Kaikki yhdessä kotona. Ja jotta Matin oli kiva tulla kotiin, siivosimme Nooan kanssa koko kämpän putipuhtaaksi, ja teimme reissaajan lemppariruokia valmiiksi odottamaan. :) Menyltä löytyikin siis soijarouhe-kaalilaatikkoa, porkkanasalaattia & itse leivottua leipää.

Menyltä löytyi soijarouhe-kaalilaatikko :P Kaikkien lemppari.  Tässä alkuvalmisteluja...

Apukokki Nooa. :)
Nooa pyytää nykyisin usein lupaa kuvata. Miettii kulmia, tekee taskulampun avulla eri valoja ja varjoja. Äidin poika. <3 Joskin tässä kuvassa äidillä olisi voinut olla housut jalassa, eikä vain kalsarit...:D


Ohjeessa ei ollut hillosipuleita, mutta koska ne sopivat niiin hyvin kaalin kanssa ja ovat kaikkien suurta herkkua: Sekaan vaan! Nooa on kyllä siitä jännä, että tykkää kaikesta mistä muksut eivät ylensä tykkää:  kaikista kasviksista, hillosipuleista, oliiveista, sinihomejuustosta jne...:)
Mitäkö tämä herkku sisältää? Tässä ohje, jonka löysin oikeutta eläimille sivustolta, eli täältä:  http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/lofiversion/index.php?t8130.html .

* 2 dl rikottuja ohrasuurimoita tai täysjyväriisiä
* 2 sipulia
* 1 l kasvislientä
* 2 dl soijarouhetta
* 700 g keräkaalia tai kiinankaalia
* 2,5 dl soijakermaa
* 0,5 dl (vaahtera)siirappia
* suolaa
* meiramia, valkopippuria

Silppua sipuli ja kaali. Keitä ohrasuurimoita/riisiä kasvisliemessä 20 min.
Lisää kaalisilppu ja anna kiehua vielä 10 min. Lisää sipulisilppu, soijarouhe, kerma
sekä mausteet. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja paista 170 asteessa n. tunti.

Helppoa ja hyvää, suosittelen! Itse lisäsin vielä kasan hillosipuleita, ja suolan korvasin soijakastikkeella. Nam!

Ei nyt mitään liian herkun näköistä, mutta oi jee minkä makuista! =)

Porkkanoita meillä rouskutetaan ja käytetään eri muodoissaan paljon, joten laatikon kylkeen piti tälläkin kertaa tehdä porkkanaraastetta.

Auts! Nooa raastoi sormeen. Hätä ei ole tämän näköinen, onneksi Kaisa-kummilta oli tullut postissa HelloKitty-laastareita.  Kaisan & Nooan yhteinen lempparihahmo. :)
Lisäksi leivottiin leipää. Taikinan olin tehnyt jo edellisenä päiväna, lopuksi Nooa pyöritteli taikinan valmiiksi.

Ohje tälle leivälle löytyy täältä: http://kadenvaantoa.blogspot.fi/2012/04/maa-vavahtelee.html  , mutta laitan sen myös tähän:

Vaivaamaton ja vaivaton leipä

7dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)

Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.) Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia. Nauti pala taivasta voin kanssa.

Tässä valmis leipä-

Tähän kohtaan voisi sanoa kliseisesti: "Ei mennyt niinku Strömsössä". Ohje oli äärimmäisesn helppo, ja olen aikaisemminkin siinä kivuttomasti onnistunut, mutta tällä kertaa otin kuitenkin homman jo liian vasemmalla kädellä, ja en jauhottanut leipää lopuksi kunnolla... Lopputuloksena - no kuva ohessa, josta jokainen voi itse nähdä: leivästä tuli kiiltävä. Lisäksi paistoin sen liian koverassa kulhossa, joten leivästä tuli myös liian paksu, ja jäi näin ollen raa'aksi. No mutta, ajatus se tärkein ja urheasti Matti koitti sitä syödä ja kehui tosi hyväksi! :D

Illalla vielä kokosimme porukalla Nooan synttärilahjaksi saamia legoja, ja sitten olikin jo aika käydä unten maille. Onnea on...päästä nukkumaan oman kullan kainaloon, koko pesue saman katon alla. <3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti